Ottawa îi avertizează pe canadieni împotriva "riscurilor de atacuri" în Orientul Mijlociu

  • 05 Ianuarie 10:10
Ottawa îi avertizează pe canadieni împotriva

Canada i-a îndemnat sâmbătă pe cetăţenii săi să evite orice călătorie sau să dea dovadă de prudenţă în mai multe ţări din Orientul Mijlociu "din cauza riscului crescut de atacuri", după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american cu dronă, la Bagdad, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul de Externe de la Ottawa a făcut cunoscut că a actualizat avertismentele de securitate "pentru mai multe destinaţii (din Orientul Mijlociu) din cauza riscului crescut de atacuri" şi i-a invitat pe canadieni să dea dovadă de prudenţă "deoarece condiţiile de securitate se pot agrava rapid".

Ministerul i-a invitat pe canadieni să evite orice călătorie în Irak, considerând "starea de securitate volatilă, imprevizibilă şi potenţial periculoasă", şi le-a recomandat celor aflaţi acolo să părăsească ţara. Avertismente similare se referă la Siria şi Afganistan.

În plus, Ottawa i-a sfătuit pe cetăţenii săi să dea dovada de "o mare prudenţă" în ţări ca Liban, Iordania, Bahrein, Oman, Emiratele Arabe Unite, precum şi în Israel, în Cisiordania şi în Fâşia Gaza.

În ce priveşte Iranul, Ottawa îndeamnă la "o mare prudenţă", notând că "în următoarele zile ar putea avea loc manifestaţii violente" iar condiţiile de securitate "să se degradeze rapid".

Misiunea NATO în Irak, condusă de generalul de brigadă canadian Jennie Carignan, şi-a suspendat operaţiunile de antrenament din Irak după atacul american soldat cu moartea generalului Soleimani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
13 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:43 %
Vint:2,1 m/s
Thu
8 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
5 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 26 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3526 0.0359
USD 17.8588 0.0084
RON 4.0252 0.0052
UAH 0.7282 -0.0004
RUB 0.2732 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău