Ottawa îi avertizează pe canadieni împotriva "riscurilor de atacuri" în Orientul Mijlociu

  • 05 Ianuarie 2020 10:10
Ottawa îi avertizează pe canadieni împotriva

Canada i-a îndemnat sâmbătă pe cetățenii săi să evite orice călătorie sau să dea dovadă de prudență în mai multe țări din Orientul Mijlociu "din cauza riscului crescut de atacuri", după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american cu dronă, la Bagdad, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul de Externe de la Ottawa a făcut cunoscut că a actualizat avertismentele de securitate "pentru mai multe destinații (din Orientul Mijlociu) din cauza riscului crescut de atacuri" și i-a invitat pe canadieni să dea dovadă de prudență "deoarece condițiile de securitate se pot agrava rapid".

Ministerul i-a invitat pe canadieni să evite orice călătorie în Irak, considerând "starea de securitate volatilă, imprevizibilă și potențial periculoasă", și le-a recomandat celor aflați acolo să părăsească țara. Avertismente similare se referă la Siria și Afganistan.

În plus, Ottawa i-a sfătuit pe cetățenii săi să dea dovada de "o mare prudență" în țări ca Liban, Iordania, Bahrein, Oman, Emiratele Arabe Unite, precum și în Israel, în Cisiordania și în Fâșia Gaza.

În ce privește Iranul, Ottawa îndeamnă la "o mare prudență", notând că "în următoarele zile ar putea avea loc manifestații violente" iar condițiile de securitate "să se degradeze rapid".

Misiunea NATO în Irak, condusă de generalul de brigadă canadian Jennie Carignan, și-a suspendat operațiunile de antrenament din Irak după atacul american soldat cu moartea generalului Soleimani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău