OSCE: Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică

  • 08 Octombrie 16:48
OSCE: Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică

Misiunea OSCE urmărește îndeaproape situația legată de incidentul care a avut loc noaptea trecută în Zona de Securitate și care a avut drept consecință răpirea unui polițist moldovean de către structurile transnistrene. Într-o declarație, Misiunea precizează că este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele, transmite IPN.

„Suntem foarte îngrijorați de tensiunile care se amplifică în jurul acestui caz și potențialul impact negativ asupra procesului de reglementare - și avem întrebări serioase privind protecția drepturilor omului și statul de drept în legătură cu acest incident”, a declarat șeful Misiunii, Claus Neukirch, citat într-un comunicat de presă.

În data de 7 octombrie, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, în orașul Camenca din regiunea transnistreană. Procuratura Generală a inițiat un dosar penal „pe faptul răpirii unei persoane” și „uzurpare de calități oficiale” de către angajații structurilor de forță ale autoproclamatei rmn. Astăzi, Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, a anunțat despre răpirea a patru persoane, în total, dintre care două din Camenca, de către angajații ministerului securității de la Tiraspol. Este vorba despre un polițist, un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) și alte două persoane despre care nu se cunoaște practic nimic.

Tiraspolul a anunțat despre eliberarea a două din cele patru persoane, reținute pentru „comiterea unei serii de infracțiuni” pe teritoriul transnistrean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8
Cer fragmentat
Umiditate:63 %
Vint:5,7 m/s
Wed
5
Thu
6
Fri
6
Sat
4
Sun
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău