OSCE și-a exprimat „profunda îngrijorare” în legătură cu noile restricții de circulație impuse de Tiraspol

  • 03 Iulie 2020 14:46
OSCE și-a exprimat „profunda îngrijorare” în legătură cu noile restricții de circulație impuse de Tiraspol

Misiunea OSCE în Moldova ș-ai exprimat "profunda îngrijorare cu privire la anularea inopinată de către partea transnistreana a permiselor pentru locuitorii de pe malul stâng de a călători pe malul drept al Moldovei". Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează într-un comunicat al Misiunii OSCE.

"Acest pas are un impact grav asupra oamenilor și afectează negativ consolidarea încrederii în procesul de reglementare. Avem nevoie de mai multă libertate de mișcare, nu mai puțină", a declarat șeful Misiunii, Claus Neukirch.

El a îndemnat autoritățile regiunii să nu creeze obstacole artificiale pentru libera circulație a locuitorilor.

"Deși sunt necesare măsuri de ocrotire a sănătății pentru a preveni răspândirea COVID-19, trebuie să existe un mecanism funcțional care să permită oamenilor să călătorească spre locurile lor de muncă, să aibă acces la asistență medicală și alte nevoi urgente chiar și în timpul pandemiei", a subliniat Neukirch.

De asemenea, Misiunea OSCE a îndemnat administrația Transnistriei să desființeze toate punctele de control instalate în ultimele cinci luni. Este vorba de 37 de puncte mobile, care au fost instalate în Zona de Securitate pe Nistru fără a coordona cu Chișinăul și participanții la formatul de negocieri "5+2".

În ajun, acțiunile administrației transnistrene au provocat un miting pe podul dintre orașele Rîbnița și Rezina. Nemulțumirea oamenilor a fost cauzată de decizia autorităților de a anula permisele folosite de locuitorii din localitățile de frontieră pentru a merge la muncă pe malul drept. Acum, la întoarcerea acasă, ei sunt obligați să stea în carantină 14 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău