OSCE | Partidele de opoziție din Turcia nu au beneficiat de condiții egale pentru campania electorală

  • 25 Iunie 2018 16:04
OSCE | Partidele de opoziție din Turcia nu au beneficiat de condiții egale pentru campania electorală

Misiunea de observatori în Turcia a Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa (OSCE) a afirmat luni că partidele de opoziție nu au beneficiat de condiții egale pentru campania electorală și că președintele în exercițiu și partidul de guvernământ s-au bucurat de avantaje necuvenite, relatează agenția Reuters.

''Restricțiile pe care noi le-am constatat privind libertățile fundamentale au avut un impact asupra acestor alegeri. Sper că Turcia ridică aceste restricții cât mai repede posibil'', a declarat Ignacio Sancez Amor, șeful misiunii pe termen scurt a OSCE în Turcia.

Observatorii OSCE au lăudat însă rata mare de participare la vot a cetățenilor turci, spunând că ei și-au demonstrat angajamentul în ce privește democrația.

Participarea la alegerile prezidențiale și parlamentare care au avut loc duminică în Turcia a fost de circa 87 %.

Recep Tayyip Erdogan a câștigat un nou mandat de cinci ani din primul tur de scrutin, mandat în care prerogativele sale ca președinte vor fi considerabil întărite, după o reformă constituțională adoptată anul trecut.

Cu aproape toate voturile numărate, Erdogan a obținut 53%, iar partidul său AKP - 42,5% și formațiunea aliată MHP (naționalistă) - 11%, depășind așteptările.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău