OSCE anunță existența unor obstacole sistematice în activitatea misiunii din Ucraina

  • 27 Noiembrie 2021 18:10
OSCE anunță existența unor obstacole sistematice în activitatea misiunii din Ucraina

Președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, și secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid, și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu piedicile asupra libertății de mișcare a Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina.

"Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul suedez de externe Ann Linde și secretarul general OSCE, Helga Maria Schmid, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la obstacolele sistematice și inacceptabile asupra libertății de circulație, cu care se confruntă acum Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina, în regiunile necontrolate de Guvernul Ucrainei, în special în Lugansk" - se afirmă în declarație. Din declarație reiese că, în ultima săptămână, formațiunile armate au blocat accesul patrulelor misiunii de-a lungul liniei de contact în mai multe locuri din regiunea Lugansk și de două ori în regiunea Donețk.

OSCE reamintește că, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Permanent OSCE nr. 1117, misiunea trebuie să aibă "acces în siguranță" pe teritoriul întregii țări. Misiunea este, de asemenea, mandatată să raporteze orice obstacole pe care le întâlnește în calea activității sale.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău