OSCE a salutat decizia executivului moldovean de a certifica faptele de stare civilă ale locuitorilor din regiunea transnistreană

  • 30 Mai 2019 09:26
OSCE a salutat decizia executivului moldovean de a certifica faptele de stare civilă ale locuitorilor din regiunea transnistreană

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a salutat decizia de ieri a Guvernului Republicii Moldova de a simplifica procedura de recunoaștere și înregistrare a actelor de stare civilă ale locuitorilor din stânga Nistrului și municipiul Bender, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, prin adoptarea acestei decizii, guvernul protejează drepturile omului în raport cu persoanele care locuiesc în regiunea transnistreană, iar noile proceduri vor contribui la îmbunătățirea accesului persoanelor la educație, asistență medicală și alte servicii vitale de bază.

Oficialul a reamintit că importanța recunoașterii legitimității aranjamentelor juridice, cum ar fi faptele de stare civilă, a fost subliniată în mai multe hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului. ”În cursul ultimelor săptămâni, Chișinăul și Tiraspolul au dat dovadă de leadership prin luarea deciziilor care au îmbunătățit situația oamenilor. Sunt convins că această măsură va consolida în continuare încrederea obținută în ultimii ani în procesul de reglementare transnistreană”, a spus Neukirch.

Instrucțiunile adoptate de guvern la 29 mai vor simplifica procedura de recunoaștere și înregistrare a căsătoriilor, divorțurilor, nașterilor și deceselor consemnate în stânga Nistrului.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău