OSCE a anunțat că monitorii săi din estul Ucrainei sunt împiedicați de separatiști să iasă din hotel

  • 18 Octombrie 2021 16:30
OSCE a anunțat că monitorii săi din estul Ucrainei sunt împiedicați de separatiști să iasă din hotel

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a declarat luni că monitorii săi din estul Ucrainei sunt împiedicați să plece din hotelul unde sunt cazați de către separatiștii sprijiniți de Rusia, care intenționează să obțină eliberarea unui ofițer al forțelor separatiste, reținut de forțele guvernamentale ucrainene.

OSCE a precizat că duminică seara poarta parcării vehiculelor monitorilor staționați în orașul Horlivka a fost blocată cu lanțuri și lacăte. OSCE a suspendat deja misiunea de monitorizare a echipei sale din Donețk, după ce mai mulți protestatari s-au adunat în fața hotelului unde erau cazați monitorii și au cerut eliberarea ofițerului separatist reținut. Separatiștii au declarat că vor încerca să îi elibereze pe monitorii din Horlivks și să "rezolve situația".

Misiunea OSCE în estul Ucrainei a început activitatea în 2014, cu scopul de a media dialogul între Kiev și separatiști, pe fondul conflictului din estul Ucrainei, care a provocat moartea a aproximativ 14.000 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău