Ornitologii români încearcă să dezlege misterul modului în care s-a încheiat misiunea științifică pentru acvila țipătoare mică Arlie

  • 25 Octombrie 2017 11:38
Ornitologii români încearcă să dezlege misterul modului în care s-a încheiat misiunea științifică pentru acvila țipătoare mică Arlie Sursa: NewsBV

Ornitologii români încearcă să dezlege misterul modului în care s-a încheiat misiunea științifică pentru acvila țipătoare mică Arlie, a cărei migrație a fost monitorizată în ultimii 4 ani, în cadrul eforturilor de conservare a acestei specii în România.

Emițătorul cu care a fost echipată pasărea transmite de la sol, de mai multe zile, din același loc: undeva în savana din sudul Sudanului de Sud, în apropiere de granița cu Uganda, din rezervația naturală Kidepo.

Zona este greu accesibilă, din cauza situației conflictuale inter-tribale, astfel că o solicitare de sprijin către ghizii de safari din regiune ar putea rămâne fără răspuns la întrebarea dacă pasărea a murit sau dispozitivul s-a desprins. Doar venirea primăverii și eventuala întoarcere a lui Arlie în România ar lămuri problema, se arată într-un comunicat al Societății Ornitologice Române. Arlie era ultima din cele 19 păsări care mai era monitorizată în cadrul proiectului de "Conservare a acvilei țipătoare mici în România".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău