Orientul Mijlociu: Secretarul general al ONU avertizează asupra riscului unei crize regionale ''incontrolabile''

  • 17 Mai 2021 08:10
Orientul Mijlociu: Secretarul general al ONU avertizează asupra riscului unei crize regionale ''incontrolabile''

Confruntările din Orientul Mijlociu trebuie să ''înceteze imediat'' deoarece riscă ''să declanșeze o criză de securitate și umanitară incontrolabilă'' în regiune, a avertizat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la deschiderea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate, relatează AFP.

''Masacrul a continuat astăzi. Acest ciclu fără sens de vărsare de sânge, de teroare și distrugere trebuie să înceteze imediat'', a insistat responsabilul ONU în cursul acestei sesiuni desfășurate prin videoconferință și la care participă mai mulți miniștri.

Începând de luni, atacurile aeriene și ale artileriei israeliene care au vizat Fâșia Gaza au ucis 145 persoane, dintre care 41 de copii, și au rănit alte 1.100, cele mai grave violențe din regiune din 2014.

Grupările armate palestiniene au lansat cel puțin 2.300 de rachete asupra Israelului, ucigând 10 persoane, dintre care un copil și un soldat, și rănind peste 560 de israelieni. Apărarea aeriană israeliană a interceptat, de asemenea, numeroase rachete.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău