Organul de cenzură din Rusia amenință să blocheze Twitter, dacă rețeaua nu se supune ordinului Moscovei

  • 13 Decembrie 2017 21:53
Organul de cenzură din Rusia amenință să blocheze Twitter, dacă rețeaua nu se supune ordinului Moscovei

Organul de cenzura din Rusia, Roskomnadzor, a cerut Twitter să șteargă contul mișcării „Rusia deschisă” (Open Russia), în caz contrar rețeaua socială este amenințată cu blocarea pe teritoriul Federației Ruse, anunță Open Russia pe paginile sale de pe Twitter și Facebook.

„Roskomnadzor a dat Twitter o zi pentru a se conforma ordinului de a șterge contul “Open Russia” – se spune in comunicat. De asemenea, Roskomnadzor motiveaza acțiunile sale de cererea formulata de Procuratura Generala a Rusiei. Organul de cenzura amenința că în caz contrar va bloca accesul la Twitter în cadrul luptei sale împotriva resurselor informaționale ”indezirabile“, care conțin informații distribuite cu ”încălcarea legii”, pregizează Pagina de Rusia.

”Open Russia”, asociată cu numele fostului om de afaceri Mihail Hodorkovski, un opozant al Kremlinului, a respins acuzațiile de încălcare a legii.

Potrivit „Interfax“, reprezentanții miscarii politice au notificat Twitter sustinand ca acuzațiile autroitatilor ruse sunt nefondate, iar acțiunile Procurorului General și Roskomnadzor – „presiuni politice asupra libertății de exprimare“.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău