Organizatorii JO de la Tokyo confirmă startul ștafetei olimpice pe 25 martie, fără spectatori

  • 15 Martie 2021 13:06
Organizatorii JO de la Tokyo confirmă startul ștafetei olimpice pe 25 martie, fără spectatori

Organizatorii JO de la Tokyo au confirmat luni că ștafeta flăcării olimpice va debuta pe 25 martie, la centrul de pregătire J-Village din Fukushima, aceasta urmând să se desfășoare fără spectatori, cu patru luni înainte de deschiderea oficială a competiției, informează Reuters.

Ceremonia prevăzută cu ocazia Marelui Start și prima secțiune a ștafetei, din prima zi, nu vor fi deschise publicului, responsabilii japonezi dorind astfel să reducă numărul participanților și să simplifice programul, pentru a evita răspândirea coronavirusului, se precizează într-un comunicat dat publicității luni.

Inițial, circa 3.000 de persoane ar fi trebui să asiste la acest start, lansat simbolic în departamentul Fukushima, la zece ani după triplul dezastru care a răvășit nord-estul arhipelagului nipon: un seism foarte violent, urmat de un tsunami uriaș și un grav accident nuclear.

Comitetul de organizare "se angajează să asigure siguranța și securitatea ștafetei flăcării olimpice a Tokyo-2020, luând contramăsuri pentru prevenirea propagării oricărei infecții în rândul spectatorilor, purtătorilor flăcării, personalului și altor participanți la ștafetă, precum și a rezidenților locali", conform comunicatului.

Pe de altă parte, Tokyo-2020 a anunțat luni că evenimentele test pentru probele de skateboarding și tir au fost amânate până în luna mai, din cauza actualei situații legate de Covid-19.

Concursul de tir, prevăzut inițial între 20 și 30 aprilie, a fost reprogramat pentru 17-21 mai, în timp ce întrecerile de skateboarding, care urmau să se desfășoare pe 28 și 29 aprilie, au fost mutate în perioada 13-14 mai, au precizat organizatorii.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău