Organizatorii JO de la Paris au prezentat „blazoanele'' pentru fiecare disciplină sportivă

  • 09 Februarie 2023 14:37
Organizatorii JO de la Paris au prezentat „blazoanele'' pentru fiecare disciplină sportivă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au prezentat, miercuri, „blazoanele'', identitatea vizuală a fiecărei discipline sportive, precum și culorile dominante ale Jocurilor Olimpice, în imaginea violetă a pistei de atletism, de exemplu, informează Agerpres.

Cu 500 de zile înainte de eveniment, este vorba de o "etapă pentru proiecția Jocurilor noastre", a explicat președintele Comitetului de organizare a JO (COJO), Tony Estanguet, în cursul unei conferințe de presă la sediul de la Saint-Denis.

"Pictogramele" sunt logo-uri utilizate pentru a reprezenta fiecare sport, o tradiție inventată în 1964 cu ocazia Jocurilor Olimpice din Japonia și un fel de semn desenat pentru a se face înțeles de către toți.

Pentru JO de la Paris din 2024, aceste simboluri vizuale vor fi "blazoane" și nu este vorba de personaje sau de siluete care practică un sport, ci "de o construcție grafică".

Ele fac parte din 1992 din "desenul JO", a explicat comitetul, care a prezentat miercuri cele 62 de blazoane, dintre care opt sunt comune cu sporturile olimpice și paralimpice, precum judo și parajudo de exemplu.

Cu această ocazie, COJO a prezentat și "look"-ul Jocurilor, respectiv culorile care vor domina Jocurile Olimpice. Roz, bleu, violet, auriu vor fi în principal culorile care vor "îmbrăca" siturile, orașele și partenerii JO.

Noua pistă de atletism a Stade de France, care va fi instalată pentru JO, va fi de asemenea violet. Decizia a fost luată de comun acord cu Stade de France, Federația internațională de atletism și difuzorul OBS.

"Culorile trebuie să exprime acest ton jovial, acest ton festiv", a precizat Tony Estanguet. Roșul, deja mult utilizat la edițiile precedente, nu va fi prezent în interiorul siturilor de competiții.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău