Organizatorii JO Beijing 2022 au anulat vânzarea de bilete pentru spectactori

  • 17 Ianuarie 2022 16:43
Organizatorii JO Beijing 2022 au anulat vânzarea de bilete pentru spectactori

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 a anunțat, luni, că anulează vânzările de bilete pentru competiție din cauza creșterii cazurilor de Covid-19.

"Pentru a proteja sănătatea și securitatea personalului și a spectatorilor, noi am decis să ajustăm planul inițial de vânzare a biletelor, iar în loc să organizăm venirea spectatorilor în site-urile de competiție", se arată într-un comunicat.

Astfel, fanii vor putea participa ca spectatori pe baza invitațiilor. Mai multe detalii în acest sens nu au fost încă furnizate.

Numărul cazurilor de Covid-19 în China a atins, luni, cel mai ridicat nivel din martie 2020, în momentul în care autoritățile de la Beijing au lansat o ofensivă pentru eradicarea variantei Omicron, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei, informează AFP.

Luni, 223 de cazuri noi au fost semnalate în China, dintre care 80 în orașul portuar Tianjin (nord), afectat de un focar epidemic de o săptămână.

Provincia Guangdong (sud), care are drept capitală orașul Guangzhou, se confruntă la rândul ei cu cazuri ale tulpinii Omicron.

Provinciile Zhuhai, la frontiera cu Macao, și Henan (centru) au semnalat, de asemenea, cazuri de coronavirus, iar autoritățile au decis carantină parțială și teste de depistare în masă pentru milioane de rezidenți.

Cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), în capitala Beijing a fost depistat primul caz cu tulpina Omicron, virusul fiind descoperit pe o scrisoare primită din Canada de către persoana infectată, conform Agerpres.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău