Organizatorii japonezi vor să angajeze 500 de asistente medicale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 26 Aprilie 2021 15:09
Organizatorii japonezi vor să angajeze 500 de asistente medicale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo plănuiesc angajarea a 500 de asistente medicale care să-și ofere serviciile în timpul întrecerilor olimpice, a anunțat directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, citat de Reuters.

Presa niponă a relatat despre planul Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de a solicita ajutorul asistentelor medicale în staff-ul arenelor olimpice și în Satul Olimpic înaintea și în perioada Olimpiadei de vară (23 iulie-8 august).

Pregătirea Jocurilor Olimpice merge înainte, în timp ce Japonia continuă lupta pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Înaintea unei săptămâni (Săptămâna de Aur) care cuprinde câteva sărbători, guvernul japonez a instaurat starea de urgență în mai multe prefecturi, inclusiv cele de la Tokyo și Osaka.

''Am solicitat în jur de 500 de asistente medicale. Condiția principală este ca această solicitare să nu afecteze negativ îngrijirea medicală din regiune'', a precizat Muto, cu prilejul unei conferințe de presă.

Comitetul de organizare va organiza vineri o masă rotundă la care vor participa până la șase experți medicali pentru a discuta despre măsurile anti-COVID-19. Această întâlnire va avea loc regulat pentru a discuta măsurile specifice care să asigure desfășurarea Jocurilor în securitate și în siguranță.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău