Organizațiile unioniste vor activa în cadrul aceluiași bloc

  • 18 Mai 2015 09:40
Organizațiile unioniste vor activa în cadrul aceluiași bloc

Revista presei din 18 mai 2015

Timpul scrie despre protestul din 17 mai de la vama Leușeni, unde mai mulți manifestanți au blocat vama, cerând ca liderul mișcării unioniste ”Acțiunea 2012” George Simion să fie lăsat să intre în Republica Moldova. Acestuia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, pentru 5 ani.

”Sâmbătă a avut loc un marș organizat de către Mișcarea civică „Tinerii Moldovei”, cu scopul de a marca 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rusiei. La eveniment au participat mii de oameni de diferite vârste, origini sociale și viziuni politice, dar uniți de același ideal”, scrie Adevărul. Potrivit publicației, ”unionismul, indiferent cât de latent s-ar manifesta, rămâne un curent omniprezent mai ales când ”la 800 de km de noi e război și când separatiștii beneficiază de protecție mai ceva ca miniștrii, când UE nu are nici comisar pentru extindere, nici fonduri de preaderare și nici dorință mare de a-i irita pe ruși și când și noi suntem dezamăgiți de promisiunea unei euro-integrări rapide și reale.

Organizațiile unioniste vor activa în cadrul aceluiași bloc - Blocul Unității Naționale (BUN), titrează Evenimentul Zilei. Aceste organizații se vor implica în campania electorală, propunând candidaților din partea tuturor formațiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă față de România.

Unica soluție de integrare europeană este reunificarea țării și unirea cu România, susține într-un interviu din Ziarul Național, fostul premier Mircea Druc. Totodată, fostul premier atenționează că aceste alegeri locale sunt chiar mai importante decât alegerile parlamentare. ”Dacă nu ai puterea la Chișinău, nu ai puterea la Bălți, nu ai puterea la Comrat, la Tiraspol, atunci unde ai puterea? – se întreabă Mircea Druc. ”Dacă pierdeți alegerile locale la Chișinău, nu vă mai jucați de-a țara și sperați la integrarea europeană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău