Organizațiile de tineret ar putea primi sprijin financiar de la stat

  • 18 Noiembrie 2020 12:17
Organizațiile de tineret ar putea primi sprijin financiar de la stat

Statul urmează să acorde organizațiilor de tineret un sprijin financiar pentru dezvoltare și pentru implementarea proiectelor. Banii vor fi distribuiți în limita resurselor din bugetul de stat sau în bugetele unităților administrativ-teritoriale. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Legislativului a aprobat în ședința de astăzi proiectul de modificare a Legii cu privire la tineret, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, sprijinul financiar se va realiza prin finanțare nerambursabilă, iar beneficiarii vor fi selectați în urma unui concurs public, organizat de organul central de specialitate al administrației publice în domeniul tineretului sau de autoritățile APL.

Proiectul prevede și scutirea de plata chiriei a organizațiilor necomerciale de tineret cu statut de utilitate publică care au apelat la spațiile autorităților finanțate de la bugetul de stat sau de la bugetele unităților administrativ-teritoriale. Documentul mai prevede dreptul tinerilor la implicarea în procesul decizional de nivel local, dar și în procesul de elaborare și implementare a politicilor publice de tineret.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău