Organizațiile de mediu: Din cauza caniculei, sportivii Jocurilor Olimpice de la Paris sunt expuși unor riscuri de sănătate

  • 09 Iulie 20:00
Organizațiile de mediu: Din cauza caniculei, sportivii Jocurilor Olimpice de la Paris sunt expuși unor riscuri de sănătate

Nivelul de căldură din timpul Jocurilor Olimpice de la Paris ar putea prezenta riscuri pentru sănătatea concurenților, se arată într-un raport al organizațiilor de mediu. Raportul adaugă că o creștere continuă a temperaturilor globale ar putea pune în pericol edițiile viitoare ale Jocurilor, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca temperaturile să crească din nou în vara 2024 în Europa, după ce au stabilit recorduri în 2023, iar Agenția Meteorologică Națională Franceză Meteo-France declară că este posibil ca temperaturile să fie mai ridicate decât în mod normal, scrie G4media.

Faptul că Jocurile Olimpice vor avea loc în mijlocul verii înseamnă că amenințarea unei perioade de caniculă devastatoare este una foarte reală”, se precizează în raport.

În cadrul acestuia au fost analizate datele din ultimii 100 de ani, de când Jocurile au fost găzduite în Franța în 1924, și s-a constatat că temperaturile au crescut în medie cu 3,1 grade Celsius în lunile iulie și august, când au loc în mod tradițional Jocurile Olimpice.

Jucătorul britanic de rugby masculin Jamie Farndale a avertizat cu privire la pericolele cu care se pot confrunta sportivii din cauza căldurii, adăugând: „Ceea ce facem este să ne împingem până la limita noastră, iar dacă trebuie să facem acest lucru în condiții care sunt nesigure, atunci nu cred că atleții ar continua”.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a declarat pentru Reuters că, dintre mai multe soluții identificate, una a implicat revizuirea calendarului competiției, care a fost planificat pentru a evita eventuala căldură excesivă.

Este foarte important ca organizatorii evenimentelor sportive de vară să planifice cu atenție pentru a preveni apariția afecțiunilor provocate de căldură”, a declarat un purtător de cuvânt al CIO.

Pentru Jocurile Olimpice, asigurarea pentru sportivi și spectatori a celor mai bune și mai sigure condiții posibile reprezintă priorități absolute pentru CIO și întreaga Mișcare Olimpică”, a adăugat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău