Organizațiile de media condamnă manipularea informațională

  • 04 Mai 2016 13:17
Organizațiile de media condamnă manipularea informațională

Organizațiile de media condamnă cazurile de manipulare informațională, devenite tot mai frecvente în Republica Moldova și încurajează jurnalismul de calitate și echidistant.

Subiectul a fost abordat în cadrul unui club de discuții organizat cu prilejul Zilelor Libertății Presei în Republica Moldova.

Clubul de discuții „STOP FALS!” a întrunit jurnaliști, reprezentanți ai structurilor de reglementare din audiovizual, experți și formatori de opinie care s-au referit la strategiile de manipulare informațională aplicate în mass-media din Republica Moldova.

Jurnalista Viorica Zaharia, autoare de studii de caz în cadrul campaniei Stop FALS, consideră reprobabile cazurile de transmitere deliberată, prin intermediul mass-mediei și altor platforme de comunicare, a informațiilor false și distorsionate.

Clubul de discuții „STOP FALS!”a fost organizat de Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Telejurnaliștilor Independenți din Moldova în cadrul unei campanii împotriva informației false și tendențioase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău