Organizația Trump, condamnată de justiție să plătească 1,6 milioane de dolari pentru fraude fiscale

  • 13 Ianuarie 2023 19:42
Organizația Trump, condamnată de justiție să plătească 1,6 milioane de dolari pentru fraude fiscale

Trump Corporation și Trump Payroll Corporation, două companii din holdingul controlat de fostul președinte american Donald Trump, au fost găsite vinovate în justiția din SUA de fraude fiscale, transmite FoxNews. Fostul președinte Trump, fost director executiv al holdingului, nu a fost implicat în acest caz și nu se confruntă cu sancțiuni legale.

Trump Organization a primit vineri sentința la Curtea Supremă din New York, după ce a fost găsită vinovată anul trecut de o serie de infracțiuni legate de fraude fiscale, scrie G4Media.

Organizația a fost obligată să plătească amenzi în valoare de 1,6 milioane de dolari, câte 800.000 de dolari pentru fiecare dintre cele două entități găsite vinovate în acest caz. Compania are la dispoziție 14 zile pentru a plăti sancțiunile financiare.

Procurorii procurorului districtual din Manhattan au demonstrat în instanță că firma s-a sustras de la plata unor obligații fiscale semnificative prin compensarea asociaților de nivel înalt cu avantaje costisitoare. Mașini de lux, apartamente, taxe de școlarizare la școli private și alte cadouri „neoficiale” au fost distribuite de-a lungul schemei care a durat aproximativ 15 ani.

Un juriu din New York a avut nevoie de aproximativ 10 ore pentru a găsi Trump Corporation vinovată de nouă infracțiuni și Trump Payroll Corporation vinovată de opt infracțiuni legate de această schemă.

Cazul împotriva companiei a fost construit în mare parte în jurul mărturiei fostului șef financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, care a pledat anterior vinovat la acuzațiile că a manipulat registrele contabile ale companiei și propriul pachet de compensații pentru a-și reduce ilegal impozitele. El a depus mărturie în schimbul unei pedepse promise de cinci luni de închisoare.

Weisselberg a pledat vinovat anul trecut pentru că a evitat plata impozitelor pentru beneficii profesionale în valoare de 1,7 milioane de dolari – inclusiv un apartament gratuit în Manhattan, mașini de lux și taxele de școlarizare la școlile private ale nepoților săi. El a fost condamnat marți la cinci luni de închisoare și cinci ani de eliberare condiționată.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău