Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice va discuta cazul Skripal

  • 04 Aprilie 2018 12:27
Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice va discuta cazul Skripal

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice se va reuni mâine pentru a discuta despre cazul Skripal și acuzațiile Marii Britanii împotriva Rusiei, considerată responsabilă de otrăvirea fostului agent dublu rus.

Reuniunea de mâine a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) va avea loc la Haga, la cererea Rusiei.

Anunțul a fost făcut astăzi, iar  președintele Consiliului Executiv al Organizației a precizat că a primit o solicitare din partea reprezentantului permanent al Rusiei de a convoca o reuniune extraordinară în legătură cu incidentul de la Salisbury.

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți pe 4 martie, la Salisbury, în Marea Britanie, cu un agent neurotoxic provenit, potrivit autorităților britanice, dintr-un program chimic nuclear sovietic, acuzații negate de altfel de Rusia.

Justiția britanică a autorizat, la 22 martie, prelevări de sânge de la Serghei Skripal și de la fiica sa pentru ca aceste eșantioane să permită OIAC să procedeze la propriile analize asupra substanței utilizate în momentul otrăvirii, un agent neurotoxic din familia Noviciok.

Cazul Skripal a provocat una dintre cele mai grave crize diplomatice din ultimii ani între Rusia și Occident, care au procedat la expulzarea reciprocă a câte 150 de diplomați.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău