Ordinea de zi a ședințelor Parlamentului din perioada 11 – 26 aprilie a fost aprobată de Biroul permanent al Legislativului

  • 04 Aprilie 08:55
Ordinea de zi a ședințelor Parlamentului din perioada 11 – 26 aprilie a fost aprobată de Biroul permanent al Legislativului

Biroul permanent a Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen din perioada 11 – 26 aprilie 2024. Deputații urmează să examineze mai multe inițiative legislative și să audieze rapoartele de activitate prezentate de Centrul Național Anticorupție, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului, precum și Raportul anual de progres privind Programul național de recuperare a bunurilor infracționale pentru anii 2023 – 2027.

Printre inițiativele legislative care urmează a fi examinate în a doua lectură figurează  proiectul de lege privind acțiunile climatice, un document care are drept scop sporirea clarității procedurilor de expropriere, un proiect care vizează domeniul controlului de stat asupra activității de întreprinzător, precum și inițiativa legislativă care prevede oferirea de credite agricultorilor cu gaj acordat de stat.

De asemenea, deputații vor mai examina modificarea Legii privind administrația publică locală și a Legii cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. Pe ordinea de zi a mai fost inclusă examinarea, în a doua lectură, a proiectului de lege prin care se propune pilotarea votului prin corespondență. Totodată, vor fi propuse examinării modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a delegațiilor legislativului la organizațiile parlamentare internaționale și cele bilaterale.

Deputații vor mai examina denunțarea Acordului cu Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetățenilor, precum și suspendarea Tratatului cu privire la forțele armate convenționale în Europa, semnat în anul 1990.

Joi, 11 aprilie, ședința plenară va începe la ora 10:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău