Orchestra Națională de Cameră va concerta în România

  • 04 Septembrie 2015 10:31
Orchestra Națională de Cameră va concerta în România

Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova va participa la cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România - Festivalul Internațional „George Enescu”.

Muzicienii vor susține concerte la București, Sibiu, Bacău și Bistrița-Năsăud, transmite IPN.

Orchestra Națională de Cameră va participa la acest festival pentru a doua oară. Muzicienii vor susține două concerte conduse de maestrul Cristian Florea. Primul va avea loc pe 12 septembrie la Sala Mică a Palatului din București. Reprezentația este inclusă în seria de concerte „Enescu și contemporanii săi”. Cel de-al doilea concert, inclus în seria „Concerte în țară”, va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu, pe 15 septembrie. Turneul se va încheia pe 17 septembrie, la Bistrița-Năsăud, anunță un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” se desfășoară în perioada 30 august - 20 septembrie, la București și în alte orașe din România. Evenimentul este dedicat aniversării a 134-a de la nașterea marelui compozitor român. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii: Royal Concertgebouw Amsterdam, London Symphony Orchestra, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena. La festival participă circa 2500 de artiști străini. Timp de 22 de zile, vor avea loc peste 70 de concerte.

Festivalul Internațional „George Enescu” se organizează o dată la doi ani și este cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău