Orchestra de muzică populară „Lăutarii” a prezentat două concerte aniversare

  • 06 Martie 2020 18:22
Orchestra de muzică populară „Lăutarii” a prezentat două concerte aniversare

Două spectacole de excepție „Lăutarii tradițional” și „Lăutarii altfel”, prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la fondarea Orchestrei de muzică populară în frunte cu Nicolae Botgros, au încântat publicul în zilele de 4 și 5 martie, informează MOLDPRES.

În prima seară, pe scena Palatul Național „Nicolae Sulac”au evoluat interpreții: Ion Paladi, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Lilia Roșca, Tatiana Jacot și Maria Sarabaș alături de invitați din România: Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, Ovidiu Barteș, Cristian Pomohaci, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cornelia și Lupu Rednic, Constantin Enceanu, Viorica Macovei, Constantin Bahrin, Fetele din Botoșani și Nicușor Iordan.

În seara zilei de joi, „Lăutarii”, alături de Orchestra Simfonică a Companiei Publice „Teleradio Moldova” și invitați speciali din R. Moldova și România, au adus în scenă ritmuri de folclor, muzică ușoară, rock, jazz și pop simfonic. Au evoluat artiști consacrați precum Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Monica Anghel, Mihai Munteanu, Vlad Miriță, Natalia Barbu, Ana Cernicova, trupa „Akord” etc.

Solicitat de MOLDPRES, maestrul Nicolae Botgros a menționat că au fost două spectacole grandioase. „Primul spectacol a durat cinci ore, iar cel de-al doilea – patru. Au fost două spectacole pe care Orchestra „Lăutarii” le-a meritat. Le mulțumesc tuturor celor care au participat în prima și a doua seară - Orchestrei Simfonice a Teleradio Moldova, în frunte cu Gheorghe Mustea, artiștilor din R. Moldova și România, precum și prezentatoarei Iuliana Tudor”, a specificat maestrul.

La rândul său, cântărețul de operă Mihai Munteanu, Artist al Poporului, a afirmat că spectacolul a fost unul fantastic. „E o plăcere să cânți cu Nicolae Botgros și orchestra sa. Sunt foarte încântat de faptul că am avut posibilitatea să cânt muzică clasică cu „Lăutarii altfel”. Nicolae Botgros a făcut o ambianță frumoasă. Aș dori să cânt și la 100 de ani ai „Lăutarilor”, a opinat Mihai Muntean.

Orchestra națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de Stat din Moldova de regretatul cântăreț Nicolae Sulac. În anul 1978, conducerea orchestrei „Lăutarii” a fost preluată de violonistul Nicolae Botgros, Artist al Poporului.  „Lăutarii” au susținut numeroase spectacole de rezonanță pe cele mai prestigioase scene din România, Grecia, Italia, Germania, Franța, Turcia, Danemarca, SUA, Austria, Mongolia și alte țări.

Spectacolele aniversare s-au desfășurat în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău