Orchestra de muzică populară „Folclor” marchează 50 de ani de la fondare

  • 28 Septembrie 2018 16:14
 Orchestra de muzică populară „Folclor” marchează 50 de ani de la fondare

Orchestra de muzică populară ,,Folclor”, condusă de către Petre Neamțu, a împlinit 50 de ani de la fondare. Cu această ocazie, joi, 27 septembrie, la Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici”, a avut loc un concert jubiliar, transmite IPN.

În semn de înaltă prețuire, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a decernat Diploma Guvernului de gradul I Orchestrei de muzică populară „Folclor” și prim-dirijorului Petre Neamțu, pentru excelență în activitatea de creație, măiestrie artistică, promovarea valorilor culturale autentice, precum și cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la fondare.

Diplome de onoare din partea Ministerului au primit și artiști care au activat pe parcursul celor 50 de ani în cadrul orchestrei. Este vorba de Andrei Bivol, Anatol Golomoz, Anatol Nunu, Aurel Berejan, Gavriil Gronic, Larisa Fedosova, Vasile Iovu, Vasile Gavriliță, Vasile Rusu și Sorin Zberea.

Orchestra de muzică populară „Folclor” a fost înființat în anul 1968 de către Dumitru Blajinu. Din 1985, conducător artistic a devenit Petre Neamțu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău