Orașul Sângerei se alătură localităților conectate la platforma Alerte.md

  • 31 Mai 2023 13:09
Orașul Sângerei se alătură localităților conectate la platforma Alerte.md

Platforma națională de administrare digitală a orașelor Alerte.md se extinde. Orașul Sângerei este a șaptea localitate din țară și al doilea oraș din regiunea de nord a țării care s-a alăturat Platformei. Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală, transmite MOLDPRES.

Pe platforma www.alerte.md cetățenii vor putea raporta, cu un singur click, problemele din oraș și urmări online progresul de soluționare a sesizării, vor putea lansa inițiative civice și obține suportul comunității printr-un sistem de vot, vor participa la sondajele lansate de către primărie, contribuind la luarea deciziilor și se vor putea abona la notificările importante din oraș.

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, a declarat că platforma Alerte.md va contribui la sporirea calității vieții cetățenilor, datorită faptului că aceștia vor fi ascultați, iar problemele lor vor fi abordate și ulterior soluționate.

În prezent, pe platforma Alerte.md sunt publicate 482 de probleme, 20 de inițiative civice și 24 de sondaje, fiind acumulate peste 18 mii de voturi din partea cetățenilor. Aceasta a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir, Bălți, Cimișlia, Căușeni și Sângerei. Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău