Orașul fără străzi din Olanda, supranumit mica Veneție

  • 25 Mai 2018 12:03
Orașul fără străzi din Olanda, supranumit mica Veneție

Dragostea olandezilor pentru biciclete este binecunoscută. Faima lor se datorează și numărului extrem de mic de mașini pe cap de locuitor, iar până în 2030, ei speră să devină un stat fără emisii poluante. Astfel, existența unui oraș în Olanda, care nu are nici străzi, ci doar canale, nu este surprinzătoare.

Giethoorn, supranumit mica Veneție a Olandei, este situat la o oră și jumătate nord-est față de Amsterdam și are doar 2.600 de locuitori. Aceștia trăiesc ca într-un basm – casele, magazinele, restaurantele și toate clădirile publice sunt conectate prin canale cu o lungime totală de 88 de kilometri.

Unele case sunt accesibile doar cu barca, în timp ce la altele se poate ajunge pin intermediul numeroaselor poduri. Veneția Olandei este o destinație turistică deosebit de populară – aproape 200.000 de turiști chinezi vizitează Giethoorn în fiecare an și însuflețesc orașul atât de liniștit. Olandezii sunt toleranți și nu se supără – ei chiar folosesc această popularitate pentru a face campanie ca orășelul să fie inclus în versiunea internațională a Monopoly. Și chiar reușesc, pentru că Giethoorn se găsește pe harta jocului, împreună cu Londra, New York și Tokyo.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău