Orașul din Germania unde oricine cu test Covid negativ poate să trăiască aproape normal

  • 31 Martie 2021 15:28
Orașul din Germania unde oricine cu test Covid negativ poate să trăiască aproape normal

Germania s-ar putea lupta cu un al treilea val de pandemiei de coronavirus, însă în ciuda creșterii numărului de cazuri, autoritățile din orașul Tuebingen au luat decizia de a le permite oamenilor să ducă o viață normală, cu o singură condiție, să aibă un test Covid negativ.

Viața pare aproape normală în orașul Tuebingen din Germania, relatează AFP, unde oricine are un test Covid negativ se poate bucura de o zi de cumpărături, de un spectacol de cultură sau de o masă în aer liber. Imaginile surprind o atmosferă plăcută în localitatea germană, cu cetățeni ce desfășoara diverse activități, interzise până de curând, potrivit sursei citate

Astfel, autoritățile au pariat pe testele Covid și au permis redeschiderea orașului Tuebingen, în ciuda creșterii numărului de cazuri în toată țara. Cancelarul Angela Merkel a criticat strategia decisă la nivel local, precizează sursa citată. 

Germania încearcă să țină sub control un al treilea val sever de infecții cu coronavirus care este determinat în principal de tulpini mai transmisibile ale bolii.

O nouă măsură a fost anunțată de autoritățile de la Berlin. Persoanele care sosesc pe aeroporturile din Germania trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a pleca, conform unei noi reglementări intrate în vigoare de marți, notează Agerpres. Echipajele de zbor nu vor fi afectate de noua cerință, au indicat autoritățile. Călătorii vor trebui să suporte costurile testelor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău