Orașul american Seattle interzice folosirea paielor din plastic în localurile sale

  • 02 Iulie 2018 15:42
Orașul american Seattle interzice folosirea paielor din plastic în localurile sale

În orașul american Seattle a intrat de duminică în vigoare un nou regulament care interzice celor peste 5.000 de restaurante, cafenele și centre alimentare distribuirea de paie și tacâmuri din plastic, o măsură care dacă va fi încălcată va duce la plata unei amenzi care pornește de la 250 de dolari, relatează EFE.

Măsura face din Seattle primul mare oraș american ce interzice astfel de articole din plastic, care merg de la paie și până la furculițe, lingurițe sau cuțite din plastic. În cazul în care clientul solicită un astfel de articol, localul va trebui să-i ofere o alternativă.

Noul regulament încearcă să reducă astfel deșeurile din plastic și prevede ca pentru obiectele și paharele de unică folosință localurile trebuie să aibă opțiuni alternative, având eticheta "reciclabil" și realizate din materiale prietenoase cu natura.

Nerespectarea noului regulament presupune o amendă care pornește de la 250 de dolari, deși autoritățile au precizat că în prima jumătate a anului măsura este menită să ajute în primul rând localurile să "respecte" această normativă.

Legea se aplică tuturor companiilor din sectorul alimentar precum și restaurantelor, cafenelelor, rulotelor care servesc mâncare și chiar bufetelor instituțiilor.

Această interdicție intervine după ce 150 de firme au participat la campania 'Strawless in Seattle', promovată de fundația Lonely Whale în septembrie anul trecut, care și-a propus renunțarea la paiele din plastic. Conform susținătorilor acestei campanii, la Seattle, peste 2,3 milioane de paie din plastic ajung anual la gunoi sau în sistemul de canalizare al orașului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău