Orășelul European 2017 este inaugurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

  • 13 Mai 2017 10:13
Orășelul European 2017 este inaugurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene la Chișinău își vor prezenta cultura, tradițiile, dar și valorile europene în cadrul Orășelului European, organizat sâmbătă, 13 mai, de către Delegația UE în Republica Moldova, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, cu începere de la ora 13.00. Vizitatorii vor fi așteptați la corturile ambasadelor statelor membre ale UE și ale țărilor partenere, unde vor putea afla informații despre proiectele derulate în Moldova cu finanțare europeană, transmite IPN.

În invitația la eveniment, sub forma unui mesaj video, ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, menționează că a mai trecut un an și din nou este marcată Ziua Europei. „Vă invit cu mic și mare pe 13 mai, sâmbătă, începând cu ora 13.00, să sărbătorim împreună cultura, tradițiile, valorile care stau la baza Uniunii Europene și să descoperim mai multe despre asistența pe care o oferă Uniunea Europeană Republicii Moldova”, a mai spus ambasadorul.

În seara zilei, finala competiției muzicale Eurovision Song Constest 2017 va fi transmisă live din Grădina Publică, începând cu ora 21.00.

Orășelul European va găzdui și Festivalul Cultural European, care va fi lansat pe 14 mai la ora 13.00 și va dura până pe 19 mai. În această perioadă vor fi prezentate proiecții de film european și vor avea loc o serie de activități culturale. Va fi desfășurată o școală de limbi străine, dar și activități pentru copii. În cadrul festivalului va avea loc o dezbatere publică cu înalții consilieri ai Uniunii Europene în Republica Moldova cu genericul: „Rezultatele palpabile ale Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. În ultima zi de Festival va avea loc un concert de muzică clasică oferit de Delegația UE cu prilejul Zilei Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău