Orașele din sudul României pot participa la un nou proiect european pentru inovare și transformare digitală, în valoare de 3,17 milioane de euro

  • 06 Februarie 2023 19:58
Orașele din sudul României pot participa la un nou proiect european pentru inovare și transformare digitală, în valoare de 3,17 milioane de euro

Regiunile de dezvoltare din sudul României vor beneficia de servicii suport avansate de inovare și transformare digitală prin intermediul proiectului european Wallachia eHub (WeH) – European Digital Innovation Hub, care se ridică la valoarea de 3,17 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Universității „Spiru Haret”, scrie G4media.ro.

Potrivit universității, în calitate de coordonator al unui proiect european „Digital Innovation Hub” (EDIH), noua inițiativă Walla eHub se derulează în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2025, autoritate de grant fiind Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectului este de 3.172.282,50 euro, din care contribuția UE ajunge la 1.586.131,28 euro.

Consorțiul reunește 16 parteneri, respectiv: Universitatea „Spiru Haret”, Asociația Danube Engineering Hub, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, Heveco SRL, Unbox Management Solutions SRL, Audit SRL, Asociația Cluterului Technology Enabled Construction (TEC), Greentonics SRL, Asociația pentru Promovarea Tehnologiei Electronice (APTE), Beia Consult International SRL, Bucharest Promo Robots SRL, Omega Trust SRL, Integrisoft Solutions SRL, Kognitive Manufacturing Tech SRL, Petal S.A. și Inpulse Partners SRL.

„Consorțiul are ca obiectiv armonizarea reciprocă a capacităților de a oferi servicii specializate sub formă de soluții digitale și de interoperabilitate aplicând tehnologii avansate precum AI, securitate cibernetică, robotică, mobilitate, tehnologii de localizare (GIS), modelare digitală în construcții (BIM), blockchain, etc. Proiectul WEH va oferi o gamă de servicii de înaltă tehnologie care se concentrează pe inginerie logistică, agricultura de precizie, Smart City, servicii cu dublă utilizare, urbanism și programe de formare privind conceptele cheie ale digitalizări, etc. Industriile planificate pentru a fi sprijinite, prin intermediul proiectului WEH, în următorii trei ani sunt: producție (mobilier, textile, structuri metalice și plastice, industria 4.0); industria agroalimentara; turism și patrimoniu (hoteluri, restaurante, bunuri de patrimoniu precum muzee, clădiri vechi, antreprenori implicați în turismul rural și piețe de nișă, inclusiv turism cu alimente ecologice de la producători locali); industria construcțiilor; energie, petrol și gaze; sănătate; mijloace de transport și autorități publice”, transmite universitatea.

De asemenea, obiectivele proiectului prevăd: sprijinirea nevoilor regionale de digitalizare și contribuția la crearea și consolidarea unei rețele de EDIH-uri la nivel european; coordonarea și stimularea procesului de transformare digitală prin servicii și soluții inovatoare integrate, cu efect multiplicator în Regiunea Sud Muntenia dar și în Regiunea București-Ilfov și consolidarea capacității WeH ca furnizor de servicii de digitalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău