Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Unele întreprinderi transnistrene se folosesc din plin de beneficiile Acordului de Asociere

  • 01 Februarie 2017 21:01
0%
00:00:00
00:00:00

Federația Rusă încearcă să determine Chișinăul la consolidarea regiunii separatiste din stânga Nistrului. De această părere este comentatorul politic Vlad Țurcanu. Fostul consilier prezidențial susține că Republica Moldova, finanțează indirect regimul de la Tiraspol.

Totodată, Vlad Țurcanu a amintit în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că unele întreprinderi transnistrene se folosesc din plin de beneficiile Acordului de Asociere.

Dar încă de pe acum, pe anumite dimensiuni, finanțăm indirect regimul de la Tiraspol prin prețul pe care îl plătim pentru energia electrică care provine de la centrala de la Kuciurgan. Și asta pentru că nu avem modalități de import de alternativă”.

Întrucât întreprinderile transnistrene pot desfășura afaceri cu UE, înțelegem că Republica Moldova, de asemenea, finanțează indirect economia Transnistriei, pentru că aceste întreprindere, înregistrate la Camera Înregistrării de Stat, beneficiază de anumite stipulări ale Acordului de Asociere încheiate între Republica Moldova și Uniunea Europeană” .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău