Ora de vârf | Vlad Turcanu: R.Moldova are nevoie acum de o politică externă solidă, realistă, pentru a se pune pe picioare

  • 11 Iunie 2019 18:37
0%
00:00:00
00:00:00

Uniunea Europeană va fi prudentă și va manifesta o oarecare reținere în următorii ani, daca Rep. Moldova își reia parcursul său democratic, susține analistul politic Vlad Țurcanu.

Comentând declarația făcută astăzi de ministrul afacerilor externe și integrării europene din guvernul condus de Maia Sandu, Nicu Popescu, cu privire la relațiile externe, analistul a spus că în prezent Rep. Moldova are nevoie de o politică externă solidă și realistă:

Noi avem nevoie acum de o politica externa solida, realista, pentru a ne pune pe picioare”. Polonia, care în 1989 s-a confruntat cu o sărăcie cumplită, piața a fost liberalizată, iar zlotul polonez s-a devalorizat. Peste ani, în 2004, când a intrat în UE, Polonia a reușit sa înregistreze un salt economic așa cum nu s-a mai auzit in ultimii 300 de ani, de la producere, până la infrastructură. La un asemenea parcurs trebuie sa ne așteptam și noi. Pentru asta trebuie sa înțelegem foarte bine cum funcționează lucrurile pentru ca altă dată, europenii, înainte de a ne da bani, ne vor pune condiții precise pentru a ne putea dezvolta” a declarat Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu a mai spus că Rep. Moldova este departe de a intra în normalitate, întrucât funcționarii publici nu au arătat ca pot sta pe pozițiile lor și să apere legile țării.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău