Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Relația de mai departe a Chișinăului cu UE va depinde de respectarea condițiilor impuse de Bruxelles

  • 04 Iulie 2017 20:42
0%
00:00:00
00:00:00

Relația de mai departe a Chișinăului cu Uniunea Europeană va depinde de modul în care guvernarea va respecta condițiile impuse de Bruxelles pentru acordarea asistenței macro-financiare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, susține analistul Vlad Țurcanu.

”Acordarea asistenței de 100 de milioane de euro din partea Comisiei Europene este condiționată și Republica Moldova va primi acești bani doar dacă va îndeplini toate condițiile impuse. De modul în care autoritățile Republicii Moldova se vor achita de această responsabilitate va depinde și relația de mai departe a Chișinăului cu Uniunea Europeană. Dacă nu vom respecta condiționalitățile și nu vom primi ajutorul, nu se va întâmpla nimic spectaculos, dar unele procese, parte din care stopate în urmă cu doi ani, vor trena din cauza reticenței noastre de a îndrepta unele lucruri, pe care tot noi le-am stricat. Este o altă fațetă a lucrurilor, poate la fel de importantă ca și acești bani care ar urma să vină din partea Uniunii Europene”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău