Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Realitatea crudă este că în municipiul Chișinău PD nu are decât o mică susținere, datorată resursei administrative

  • 06 Martie 2018 16:42
Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Realitatea crudă este că în municipiul Chișinău PD nu are decât o mică susținere, datorată resursei administrative

Decizia anunțată astăzi de Partidul Democrat de a susține un candidat comun al dreptei este explicată în primul rând prin faptul că această formațiune are puțini susținători în Chișinău, a comentat analistul politic Vlad Țurcanu în emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

„Realitatea crudă este că în municipiul Chișinău PD nu are decât o mică susținere și aceea datorată resursei administrative. Chișinăuienii par să aibă calculele lor cu privire la conducerea capitalei”, a declarat el.

Opoziția nu va accepta oferta PDM, apreciază Vlad Țurcanu „Asemenea propunere, care nici măcar nu este original, cu siguranță va fi percepută de opoziție ca un măr otrăvit, fără a fi examinată ca atare”, a menționat el.

Totodată, Vlad Țurcanu nu exclude ca în realitate PDM să susțină un candidat independent, eventual pe actualul primar interimar, Silvia Radu. „PD, așadar, va opera cum știe mai bine: prin metode administrative și jonglând cu diverse opțiuni pe care le are la dispoziție”, potrivit lui Vlad Țurcanu.

Potrivit lui  Vlad Țurcanu, prin declarația lansată astăzi de Vlad Plahotniuc, PD urmărește câteva obiective: încearcă o apropiere de fațadă, neconvingătoare, de partidele proeuropene; se poziționează în antiteză cu socialiștii, cu care colaborează foarte bine de fapt; încearcă să înlăture din start un concurent politic extrem de inconvenabil, Andrei Năstase, a mai comentat expertul.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău