Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Procurorul european – un test pentru rezistența alianței PSRM-ACUM

  • 04 Iulie 2019 21:32
Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Procurorul european – un test pentru rezistența alianței PSRM-ACUM

Declarația președintelui Igor Dodon referitoare la faptul că nu va fi acceptat un procuror european în fruntea Procuraturii Generale, ar putea fi un moment de poticnire și un test de rezistență pentru alianța PSRM - ACUM, crede analistul politic, Vlad Țurcanu.

El a observat, în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că aceste declarații au fost reiterate de către Igor Dodon în contextul în care astăzi urma să fie făcut public cel de-al doilea raport Kroll privind investigarea fraudei bancare.

S-ar putea să existe anumite interese pe care le are Igor Dodon, care nu știm dacă vor fi salutate cu toată suflarea de cei de la Blocul ACUM. Ce se va alege, până la urmă, din acest demers de a crea o Procuratură validă, cu procurori integri și onești, vom vedea. S-ar putea ca acesta să fie un test pentru actuala alianță de conjunctură, pentru că dacă se vor poticni de un asemenea element, va fi greu să înainteze mai departe”, a remarcat Vlad Țurcanu.

Totodată, el a amintit că această coaliție PSRM - ACUM a fost creată anume în scopul de a destructura sistemul oligarhic instituit de Partidul Democrat, în frunte cu Vlad Plahotniuc.

La o emisiune de la postul NTV, Igor Dodon a declarat că nu va fi acceptat un procuror european în fruntea Procuraturii Generale. El a afirmat că nu ar fi împotrivă unor cetățeni străini în funcții de consultanți, dar că în funcțiile-cheie ar trebui să se afle cetățeni ai Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău