Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Miza adevărată a acestui eveniment politic este una de imagine

  • 20 Decembrie 2017 11:21
Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Miza adevărată a acestui eveniment politic este una de imagine

Partidul Democrat dorește să-și întărească pozițiile politice în perspectiva alegerilor parlamentare, susține analistul politic Vlad Țurcanu.

 În opinia acestuia, cooptarea în Guvern a unor demnitari competenți, precum Iurie Leancă și Alexandru Tănase, chiar dacă contestați în ceea ce privește verticalitatea lor,  ar urmări extinderea percepției publice încă destul de șubrede că Partidul Democrat devine, reprezentativ pentru tot mai multe părți din societatea fragmentată a Republicii Moldova.  

mișcare depășește granițele Republcii Moldova. Misiunea noilor miniștri va să creeze breșe în zidul care a început să se ridice între partenerii internaționali și actuala guvernare.

„Noii miniștri, alături de cei vechi, au în față o misiune aproape imposibilă - de a remedia o situație devenită critică, aș putea spune. Vorbind aici despre situația economică și financiară, sistemul judiciar, sectorul energetic, drepturile omului, societatea civilă, presa, etc.

Încă o observație: printre cei care poate au meritat să fie demiși a fost strecurat și un profesionist, cu memorie instituțională, între altele - Gheorghe Balan, vicepremierul pentru Integrare. Este o pierdere pentru Guvern”, a declarat Vlad Țurcanu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău