Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Maia Sandu nu poate miza doar pe diasporă, are nevoie și de cei din R.Moldova

  • 07 Noiembrie 2016 16:38
0%
00:00:00
00:00:00

Maia Sandu nu se poate baza doar pe voturile din străinătate ca să-l depășească pe Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Diferența se poate face prin participarea mai mare a cetățenilor aflați în Republica Moldova, susține comentatorul politic Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

„Trebuie ca diferența să se facă aici în Republica Moldova. Dacă ne uităm la cifre, Igor Dodon ar putea avea 780 de mii de voturi, ceea ce pare logic, pentru că ar veni voturile lui Dumitru Ciubașenco.  Maia Sandu, după ce am văzut acest sondaj de opinie, ar putea avea 620 de mii de voturi. Dacă admitem că ar veni 50-60 de mii de votri din diaspora, atunci diferența s-ar reduce la 100 de mii de voturi. Diferența se poate face prin participarea mai mare la vot a cetățenilor aflați în Republica Moldova. Ar mai fi o cale de a se ajunge până 57% de participare, dar va fi greu”, a opinat Vlad Țurcanu.

Totodată, Vlad Țurcanu deplânge faptul că cetățenii nu au sentimentul comunității. ”Tot mai mulți oameni se limitează la securitatea financiară și fizică personală, ce nu depășește perimetrul gardului lor. Nu avem un sentiment al pericolului, al riscului la care ne expunem ca și comunitate, din păcate. Dacă ar fi mai pregnant acest sentiment și votul ar arăta altfel și prezența la urne ar fi mai mare”, a menționat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău