Ora de vârf | Vlad Țurcanu: În preajma domnului Harunjen, stau de câteva săptămâni colegi de-ai săi, care așteaptă ca acesta să plece și să-i ia locul

  • 08 Iulie 2019 16:38
0%
00:00:00
00:00:00

În cazul în care procurorul general Eduard Harunjen va fi demis, există mari șanse ca în locul acestuia să vină persoane nu foarte diferite ca viziuni și reflexe. De această părere este analistul politic, Vlad Țurcanu. În cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, el a mai spus că felul în care acum procuratura stă pe loc creează o mare frustrare la nivelul actualei guvernări și a societății.

„Dacă domnul Harunjen pleacă, atunci există mari șanse să vină în locul său persoane nu foarte diferite ca viziuni, ca reflexe, pentru că procurorii au fost mai curând o armă în mâna fostelor guvernări, decât un instrument legal, prin care să se săvârșească dreptatea. În preajma domnului Harunjen, stau de câteva săptămâni colegi de-ai săi, care așteaptă ca acesta să plece și să-i ia locul. Deci e complicat.

Totuși procuratura este importantă pentru că din cauza ei nu se pot mișca din loc marele dosare de soluționarea cărora depinde înclinarea balanței  în favoarea dreptății și între altele în favoarea actualei guvernări care are de pus în aplicare niște promisiuni electorale. Nicio acțiune în justiție nu e posibilă fără un rechizitoriu făcut de procurori. Modul în care procuratura stă pe loc creează la nivelul actualei guvernări și a societății o mare frustrare, probabil că există temeiuri pentru care se produce această îndârjire a domnului Harunjen, probabil există mize valabile încă.

Vlad Țurcanu mai consideră că actuala guvernare a încercat să se abțină de la măsuri frontale de schimbare a conducerii Procuraturii Generale, dar acest lucru nu este posibil din cauza refuzului lui Eduard Harunjen și al altor procurori de a se conforma apelului.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău