Ora de vârf | Vlad Țurcanu, despre vizita lui Gubarev la Tiraspol: A venit emisarul de la Moscova ca să „rezolve” problemele

  • 12 Aprilie 2017 20:32
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita de marți, 12 aprilie, la Tiraspol a ambasadorului cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, este determinată de intenția Republicii Moldova de a realiza controale vamale comune cu autoritățile din Ucraina, susține analistul Vlad Țurcanu.

În opinia lui Vlad Țurcanu, acum se vor exercita presiuni asupra unor politicieni și a autorităților Republicii Moldova în contextul celor două acțiuni ale Chișinăului care au pus în dificultate atât administrația transnistreană, cât și partea rusă.

Analistul nu a exclus posibilitatea ca regimul separatist de la Tiraspol să folosească,  la propriu, armele pe care le are în dotare ca să intimideze Chișinăul, în condițiile în care nu are alte mijloace de presiune.

„Chișinăul a realizat în ultima perioadă două lucruri care cumulate nu cred că sunt comparabile cu alte acțiuni din ultimii 25 de ani ca importanță pentru statalitatea Republicii Moldova.  Nu este de mirare că a venit un emisar de la Moscova pentru a se „rezolva” aceste două probleme majore pentru regimul de la Tiraspol. Nu putem să nu ne gândim la posibilitatea ca regimul de la Tiraspol să folosească armele la propriu pe care le are la dispoziție pentru intimidare cel puțin.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău