Ora de vârf | Vlad Țurcanu, despre contestațiile privind legalitatea scrutinului: Magistrații își pot permite să dezvolte subiectul

  • 23 Noiembrie 2016 17:26
0%
00:00:00
00:00:00

Răspunsul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene la plângerile cetățenilor moldoveni de peste hotare care nu au putut să își exprime dreptul la vot ar fi fost unul acceptabil, dacă nu ar fi fost încălcat drepturile acestor persoane, este de părere analistul Vlad Țurcanu, invitatul permanent al emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Acțiunile Ministerului de Externe au fost limitate de legislația electorală ”ermetică”, a remarcat Vlad Țurcanu. În opinia sa mingea este acum în terenul instanțelor judiciare și al Curții Constituționale:

”Din punct de vedere formal, aproape că n-am avea ce să-i reproșăm domnului Galbur și Ministerului de Externe, dar impresia generală contează, rezultatul fiind acela că unii cetățeni nu au putut vota. Există un spațiu de manevră pe care îl întrevăd eu în ceea ce privește modul în care vor vedea lucrurile judecătorii de la instanțele de drept comun și judecătorii de la Curtea Constituțională. Acești magistrați își pot permite să dezvolte subiectul, să pătrundă în esența lucrurilor și să dea un verdict în funcție de drepturile cetățenești”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău