Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Actualul context politic și atmosfera din societate nu este prielnică pentru opoziție

  • 11 Septembrie 2017 16:47
0%
00:00:00
00:00:00

Maia Sandu a fost realeasă dumunică, 10 septembrie, în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Candidatura sa a fost votată de majoritatea participanților la congresul extraordinar al formațiunii, care a avut loc în ajun. În cadrul congresului au fost aleși și vicepreședinții PAS.

Aceștia au devenit Dan Perciun, Mihai Păpușoi și Liliana Nicolaescu Onofrei. În funcția de secretar general al formațiunii a fost reales Igor Grosu.

Comentând în emisiunea Ora de Vârf,  congresul PAS, comentatorul politic Vlad Țurcanu a remarcat  că actualul context  politic și atmosfera din societate nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției, iar puterea are partea sa de contribuție la înghesuirea opoziției, la vlăguirea ei.

„Un congres care a nu a produs rezultate spectaculoase, dar care a fost important pentru ca PAS să apară din nou în față, să amintească cetățenilor că există și că se continuă lupta așa cuma anunțat și Maia Sandu. Cu cât succes se desfășoară aceată încercare mi-e greu să spun, pentru că ar trebui să ne uităm cum arată contextul politic și atmosfera din societate  care nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției. Nu plutește în aer acea dispoziție generală care să fie favorabilă ieșirii la rampă a opoziției. Nu se vede încă acea scânteie care ar mobiliza oamenii. Parcă ar exista suficiente motive pentru a contesta puterea, dar elitele politice, culturale, sociale stau încă pitite, parcă așteptând un semnal pentru a se implica. Se pare că încă nu a intervenit acel moment”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău