Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: „PD recurge la rezerva strategică de personal verificat, care și-au făcut un titlu de glorie în perioada comunistă”

  • 13 Martie 16:52
Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: „PD recurge la rezerva strategică de personal verificat, care și-au făcut un titlu de glorie în perioada comunistă”

Partidul Democrat recurge la rezerva strategică de personal verificat, compusă din personaje care și-au făcut un titlu de glorie în perioada comunistă, comentează analistul Vlad Țurcanu anunțarea Victoriei Eftodi în calitate de candidat funcția de MInistru al Justiției din partea PD.

Vlad Țurcanu a declarat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că nu vede ce ar recomanda-o pe Victoria Eftode pentru o asemenea întreprindere care solicită nu numai competențe profesionale, dar și caracter și integritate, fără să mai vorbim despre sprijinul politic necesar pentru așa ceva, care nu se urmărește în sânul actualei guvernări.

La o primă privire, întrevedem un reflex pe care l-am mai urmărit în ultima vreme, acela al PD de a recurge la rezerva strategică de personal verificat, compusă din personaje care și-au făcut un titlu de glorie în perioada comunistă. O vreme asemenea personaje au fost retrase din prim-planul public, pentru se face uitată prestația lor de dinainte. Dar în ultimii doi ani doamna Iftodi a reapărut, mai întâi ca înlocuitoare a lui A. Tănase la CC, iar acum îi ia locul acestuia și la Ministerul Justiției.

Va fi reuși aceasta să dea un impuls reformelor așteptate în acest domeniu? Să-i acordăm la început un credit de încredere, dar nu văd ce ar recomanda-o pentru o asemenea întreprindere care solicită nu numai competențe profesionale, dar și caracter și integritate, fără să mai vorbim despre sprijinul politic necesar pentru așa ceva, care nu se urmărește în sânul actualei guvernări”, a spus Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-4 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:92 %
Vint:2,1 m/s
Joi
4 °C
Vin
-0 °C
Sâm
-0 °C
Dum
-1 °C
Lun
-0 °C

Curs oficial BNM 14 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1610 0.0183
USD 17.0297 0.0283
RON 4.1116 0.0008
UAH 0.6109 0.0019
RUB 0.2514 0.0003
Arhivă Radio Chișinău