Ora de vârf | Statele Unite și UE ne sprijină, dar depinde de noi să nu ratăm ocaziile care intervin (VIDEO)

  • 27 Februarie 2017 20:30
0%
00:00:00
00:00:00

Fostul consilier prezidențial a subliniat că și cetățenii Republicii Moldova trebuie să depună eforturi pentru a-și ridica standardele de viață, odată cu ajutorul oferit de partenerii occidentali.

„E un sprijin pe care americanii ni-l arată o dată în plus, iar mesajul, dacă ar fi decriptat, ar însemna că o putere mondială cum sunt SUA se raportează nu doar la liderii țărilor cu care întrețin relații, dar mai ales la popoarele acestor țări, care manifestă dorință de libertate și propășire. Faptul că Statele Unite și UE nu au reușit în deplină măsură să ne îndrepte pe calea cea dreaptă arată și modul în care lucrează aceste entități și țări cu R. Moldova, în sensul că nu ne impun puncte de vedere și că așteaptă ca după ajutorul pe care ni-l oferă să facem și noi efortul necesar pentru a ne ridica la niște standarde. Nu suntem tratați ca o colonie așa cum se vorbește în propaganda de inspirație rusească sau socialistă de la Chișinău. Ei ne spun că ne sprijină dar nu ne impun nimic.”

Potrivit lui Vlad Țurcanu, devine evident că pentru americani, România este țara care oferă expertiza cea mai documentată asupra Republicii Moldova, având în vedere afinitățile de necontestat în materie de istorie comună, limbă și așezarea geografică imediată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău