Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Prin declarațiile Ministerului rus de Externe referitoare la consolidarea domeniului apărării Republicii Moldova, Federația Rusă își arogă niște drepturi care nu-i aparțin

  • 07 Iulie 2022 15:13
0%
00:00:00
00:00:00

Prin declarațiile Ministerului rus de Externe referitoare la consolidarea domeniului apărării Republicii Moldova, Federația Rusă își arogă niște drepturi care nu-i aparțin, dar ar trebui să țină cont că Republica Moldova este un stat suveran, a atenționat expertul Ion Tăbârță.

Totodată, el spus, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că este foarte clară precizarea autorităților că ajutorul militar acordat reprezintă echipamente non-letale.

Este un drept al nostru să ne consolidăm capacitățile de securitate, cu atât mai mult că sectorul apărării a fost ignorat de toate guvernările de la Chișinău, a subliniat expertul Ion Tăbârță.

„Federația Rusă își arogă niște drepturi care nu-i aparțin. Actuala conducere de la Kremlin trebuie să înțeleagă că fostele republici sovietice sunt state suverane, sunt state independente, că populația are tot dreptul să-și aleagă calea, vectorul, modalitatea de dezvoltare a propriului stat. Cu regret Rusia include teritoriul R. Moldova în spațiul său de influență geopolitică, fără niciun drept și fără a ține cont de interesele R. Moldova. Această abordare se referă la toate republicile ex-sovietice și vedem cum înțelege acum. Federația Rusă vrea să mențină aceste state în sfera sa influență și vedem ce face în Ucraina prin declanșarea acestui război barbar”, a declarat expertul. 

Ministerul rus de Externe a făcut, ieri, declarații cu referire la anunțurile privind ajutorul oferit de UE și NATO pentru consolidarea securității Republicii Moldova, acuzând că „pomparea de armament NATO, care subminează neutralitatea, nu ar contribui la întărirea securității, creând o atmosferă nefavorabilă pentru reglementarea diferendului transnistrean”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău