ORA DE VÂRF | Ion Tăbârță: Vizita lui Igor Dodon la Bruxelles este mai mult un PR personal decât impulsionarea relațiile politice și economice moldo-comunitare

  • 03 Martie 2020 16:45
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita președintelui Igor Dodon la Bruxelles, unde nu are prevăzute întrevederi de nivel înalt cu oficiali influenți la nivel european, are drept scop mai mult să facă imagine șefului statului decât să impulsioneze relațiile politice și economice moldo-comunitare, susține analistul politic Ion Tăbârță, la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Expertul observă că pe lângă întrevederile cu oficiali belgieni, dintre conducătorii Uniunii Europene, Igor Dodon se va întâlni doar cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Olivér Várhelyi. Potrivit lui Ion Tăbârță, această vizită nu va aduce plus valoare relațiilor cu UE.

Mai degrabă va avea de câștigat pagina personală a lui Igor Dodon. Pe această pagină vor fi bifate anumite întâlniri. Iarăși vom avea un transfer de imagine și un PR făcut șefului statului precum că el menține relațiile dintre est și vest, că RM are relații bune cu UE, dar și cu Federația Rusă și cu statele din Est, dar nici pe departe nu este așa.”

Expertul atenționează că în prezent Uniunea Europeană nu are în Republica Moldova un partener serios de dialog și că din această cauză au de suferit relațiile Chișinău-Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău