Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Țările dezvoltate au ajuns unde sunt datorită rigorilor pe care le-au urmat, noi vrem să ajungem fără să respectăm legea

  • 25 Octombrie 2022 18:00
0%
00:00:00
00:00:00

Prin participarea la summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea”, de la Zagreb, Republica Moldova are posibilitatea de a pune în discuție multiple aspecte ale situației actuale de securitate din Moldova și Ucraina și de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei, a declarat expertul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de vârf”.

Acesta a subliniat că este foarte important ca Republica Moldova să respecte  regulile și legile stipulate în acordurile încheiate cu țările proeuropene pentru a demonstra integritate și voință:

„Dacă vrem să evoluăm ca societate, trebuie să existe reguli care trebuie de respectat. Noi avem un paradox în societate: vrem beneficiile statelor europene, dar să nu fie respectate regulile. Țările dezvoltate au ajuns unde sunt datorită rigorilor pe care le-au urmat, noi vrem să ajungem fără să respectăm legea. De aceea această participare la Platformă arată comunității internaționale care vrea să fie integrată în lumea civilizată. Din păcate avem o mare parte din populație care este manipulată, iar o tăcere la o asemenea situație, precum că în Ucraina nu se întâmplă nimic, nu avem o criză regională, poate fi interpretată ca și o complicitate. Aceste probleme nu vor dispărea, vor perpetua. Avem nevoie de instituții cu reguli clare, care să fie funcționale. Noi facem anumite sacrificii, dar să sperăm că drumul final va fi cel care va conta. Să nu spunem lucrurilor pe nume nu înseamnă că vom avea de câștigat pe termen lung”, spune Ion Tăbârță.

Summit-ul de la Zagreb este organizat de Ucraina și Croația. Potrivit organizatorilor, reuniunea este cel mai mare eveniment internațional la nivel parlamentar organizat vreodată în  Croația.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău