Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Suportul pentru Ucraina venit din partea SUA va stopa înaintarea pe care și-o dorește armata rusă (Audio)

  • 25 Aprilie 16:00
0%
00:00:00
00:00:00

Asistența militară în valoare de 61 de miliarde de dolari, care urmează să fie livrată Ucrainei de către Statele Unite, va ajuta Kievul să oprească avansul și cucerirea unor noi teritorii ucrainene de către armata agresoare rusă. Este nevoie ca armamentul să ajungă cât mai repede pe frontul ucrainean, unde pe anumite segmente situația devine critică, a comentat analistul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Nimeni nu își dorește să avem rupturi pe anumite  pe anumite porțiuni și armata rusă să poată înainta pe teritoriul ucrainean, ocupând noi teritorii. Reamintim că pe anumite porțiuni de front raportul era de un obuz ucrainean la șase rusești, pe alte porțiuni chiar la 10 obuze rusești. Armata rusă a trecut treptat pur și simplu la această tocare a localităților ucrainene înainte de a le cuceri.  Or acest suport venit din partea SUA va stopa această înaintare pe care și-o dorește armata rusă, ulterior vom vedea cum va schimba inițiativa strategică, derularea evenimentelor pe linia frontului”, a declarat Tăbârță.

Amintim că pe 24 aprilie, președintele american Joe Biden a promulgat legea privind asistența financiară pentru Kiev, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Ajutorul american a fost deblocat de Congres după luni de întârziere, în condițiile în care armata ucraineană e puternic presată pe front, iar Rusia bombardează și ținte civile din întreaga țară, potrivit relatărilor presei din țara vecină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău