Ora de Vârf | Ion Tăbârță: R.Moldova și-a stabilit prioritățile, are susținere din partea UE, însă această susținere va fi condiționată de modul în care va acționa actualul Guvern

  • 28 Septembrie 2021 16:53
0%
00:00:00
00:00:00

Republica Moldova are nevoie de suportul Uniunii Europene pentru a realiza tot ceea ce și-a propus noul Guvern de la Chișinău, apreciază comentatorul politic Ion Tăbârță, în contextul vizitei premierului Natalia Gavriliță la Bruxelles.

Totodată, expertul atenționează, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că sprijinul comunitar va depinde de acțiunile guvernării și este condiționat de reformele pe care și le-a asumat:

Moldova și-a setat prioritățile, a comunicat aceste priorități partenerilor din capitala UE și a cerut suport pentru a realiza aceste patru priorități ambițioase și complicate. Este clar că este nevoie de ajutorul UE în a realiza ceea ce actuala guvernare și-a propus. Suportul va fi în continuare condiționat, prin acest mecanism pe care l-a introdus UE în relația cu R. Moldova pentru a o susține. Mai departe, va fi condiționat de modul în care Guvernul va reuși să realizeze ceea ce și-a propus și ceea ce și-a asumat în dialogul cu UE. Vedem patru priorități ale actualului Guvern: reforma justiției și combaterea corupției - ca importanță vedem că actuala guvernare o pune peste a combate pandemia, o problemă de moment care mai devreme sau mai târziu va fi combătută. A treia prioritate este redresarea economică, încurajarea businessului și mediului de afaceri, creșterea economică a R. Moldova. A patra prioritate este consolidarea instituțională, după ce grupuri organizate de anumite persoane au folosit Republica Moldova pentru a se îmbogăți ilicit. O primă concluzie este că Republica Moldova și-a stabilit prioritățile, are susținere din partea UE, însă această susținere va fi condiționată de modul în care va acționa actualul Guvern”, a declarat Ion Tăbârță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău