Ora de Vârf | Ion Tăbârță: R. Moldova trebuie să-și consolideze instituțiile și să-și prioritizeze relațiile cu UE, în condițiile în care regimul de la Kremlin amenință stabilitatea regională

  • 16 Februarie 2022 15:42
0%
00:00:00
00:00:00

R. Moldova trebuie să-și consolideze instituțiile, spațiul informațional și să-și prioritizeze relațiile cu UE, în condițiile în care regimul de la Kremlin amenință stabilitatea regională, susține expertul Ion Tăbârță.

El a subliniat în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că în contextul tensiunilor din țara vecină Ucraina, R. Moldova are nevoie și de o societate unită:

Republica Moldova trebuie să-și prioritizeze în sfârșit relația cu Uniunea Europeană, ca UE să devină acel vector de dezvoltare ireversibil, să terminăm cu această dualitate dintre Est și Vest. Din păcate Federația Rusă cu actualul regim de la Kremlin nu este model de dezvoltare, nu este vectorul spre care noi să tindem. Federația Rusă este un spațiu mai degrabă al provocărilor, al instabilităților și tensiunilor.

Cred că trebuie inițiat un dialog social, însă acest dialog de consens național, trebuie să se înceapă de la consensul identitar. Desigur, trebuie să ne securizăm din punct de vedere energetic - s-a văzut că suntem foarte vulnerabili. Să ne securizăm spațiul informațional, care este unul prielnic pentru o propaganda rusă. Să avem o economie în sfârșit puternică care să fie pentru cetățeni. Atunci se va consolida instituțiile statului Republicii Moldova.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău