Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale ar putea crește, în pofida pandemiei

  • 10 Noiembrie 2020 16:45
0%
00:00:00
00:00:00

Prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale ar putea crește, în pofida pandemiei, consideră comentatorul politic Ion Tăbârță.

El a făcut referire la scrutinul din 2016, când în turul doi s-au prezentat la vot cu 4% mai mulți alegători decât în primul tur. Totodată, el a comentat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că există un potențial de prezență pe eșichierul de dreapta, dar depinde de Maia Sandu dacă va reuși să mobilizeze acest electorat.

Dacă aceeași Maia Sandu va reuși să mobilizeze tot electoratul de dreapta, inclusiv, sau poate în mod special, electoratul unionist care este în evidentă creștere, dacă se va face auzită, le va demonstra că un candidat proeuropean, cu viziuni proromânești, este preferabil unui candidat prorus, care este antiromân, antieuropean și dorește să interzică unioniștii, acest candidat proeuropean este preferabil să fie șeful statului. Dacă se va face auzită, va atinge anumite coarde sensibile ale electoratului unionist, dacă va reuși să sporească, să aducă până la o prezență de vreo 50% sau poate și mai mult, atunci șansele ei cresc considerabil să fie aleasă șeful statului, și practic ea va fi favoritul cert al turului doi al scrutinului prezidențial.”, a menționat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău